Voeding voor lichaam, hart en brein ...
Vedafit - Blog artikel

Vedafit Blog nieuws artikel

Ontstaan van cellen

Angelique Vermeulen

01-12-2021

De eerste cellen ontstonden meer dan 3 miljard jaar geleden. Men weet niet met zekerheid te vertellen hoe dit ontstaan is, maar volgens een gangbare stelling is dit spontaan ontstaan door toenmalige chemische reacties doordat alle bouwstenen in de oeratmosfeer aanwezig waren en is zo het begin van de evolutie ontstaan. Andere hypothese zeggen weer dat er een cel vanuit het universum is neergedaald. Kortom men weet het nog niet met zekerheid te zeggen.

Cellen kunnen alleen levend genoemd worden als er sprake is van een metabolisme dus dat er stoffen verbruikt, veranderd en weer uitgescheiden worden. Nieuwe cellen kunnen uitsluitend ontstaan uit bestaande cellen dit wordt celdeling genoemd.

Een mens is een meercellig organisme waarbij de ene groep cellen een andere functie heeft dan de andere groep. Groepen gelijksoortige cellen vormen weefsels. Voorbeelden hiervan zijn huidweefsels, vaatweefsels en spierweefsels. Weefsels vormen weer organen zoals bijvoorbeeld je huid, hart en longen. Hoge ontwikkelde organismen vormen weer orgaanstelsels waaronder het zenuwstelsel, spierselsel en het spijsverteringsstelsel.

Het bestaan van de cellen werd voor het eerst ontdekt door Robert Hooke in 1665.  Later werden de eerste levende cellen ontdekt door Antoni van Leeuwenhoek in 1674. Dit bekeek hij onder een microscoop. Het begin van de celtheorie zoals wij die kennen is door de jaren heen geevolueerd en weer teruggebracht naar de essentie is toen ontstaan.

Een cel is een structurele eenheid met een functionele eenheid van organismen omdat ze alle vitale en onmisbare levensprocessen bevatten en het vermogen hebben om te genereren via celdelingen en dus de nodige genetische informatie in zichzelf bevat en daarom is de cel ook erkend als erfelijke eenheid en wordt dus gezien als de oorsprong.

Het is daarom van belang om goed voor je lichaam te zorgen zodat de celdeling met zijn erfelijke materiaal zonder schade kan verlopen en er dus uiteindelijk geen kanker kan ontstaan.

Manieren om goed voor je lichaam te zorgen is het volgende: Eet iedere dag 500 gram groenten en maximaal 5 stuks fruit. Zorg iedere dag minimaal een uur me-time door te ontspannen. Sport of beweeg iedere dag minimaal een half uur aaneengesloten. Ga op tijd naar bed. Vermijd stress. Kijk naar energie gevers in plaats van energienemers. Zorg voor verbinding.

Voeding voor lichaam, hart en brein

Aanmelden voor nieuwsbrief

Abonneer je op onze nieuwsbrief voor handige tips en waardevolle bronnen.

Contact

Vedafit
Berghemseweg 203
5348 CE  Oss
Nederland
angelique@vedafit.nl

Leveringsvoorwaardenl<
Privacy Statement